Back to all Post

Ana Petrović

Ana Petrović

Rođena u Lajkovcu, maloj varošici u Kolubarskom okrugu. Splet raznih životnih okolnosti, usmerili su je ka srednjoj medicinskoj školi za farmaceutskog tehničara u Valjevu, gde spoznaje svoju ljubav prema
ljudskom organizmu, te svoje usavršavanje nastavlja na Visokoj Medicinskoj Školi u Beogradu za nutricionistu-dijetetičara, kako bi mogla svoje znanje da prenese drugima. Sve počinje 2009.godine, samo sa jednom dijetom.
Porastom broja klijenata i saradnika rezultovalo je otvaranje „Nutricionističkog studija Ane Petrović“ 2010. godine. Anin zadatak je bio da zadrži kvalitet i prilagodi se ličnim zahtevima korisnika. Od tada do danas, kroz studio je prošlo preko 300 000 klijenata, pacijenata iz celog sveta.
Paralelno sa radom u Studiju, upisuje Farmaceutski fakultet u Novom Sadu. Akademsko obrazovanje je naravno osnova, ali ne i garancija uspeha. Po završetku farmaceutskog fakulteta “u roku” postaje magistar farmacije, i odmah nastavlja sa daljim akademskim usavršavanjem. Upisuje akademske
specijalističke studije iz Farmakoterapije u farmaceutskoj praksi i stiče zvanje specijaliste armakoterapije (u farmaceutskoj praksi). Naoružana novim znanjem, počinje da razmišlja o prilagođavanju jelovnika, primeni suplemenata i biljnih preparata u prevenciji hroničnih oboljenja i nekih poremećaja, kao i unapređenju ishoda lečenja ukoliko tegobe postoje. Tako u svoj portfolio ubacuje čaj od peteljki trešnje. Želeći da zaštiti svoj rad, u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije prvo je zaštitila svoj žig, gde jabuka i pomorandža predstavljaju inicijale AP, zatim i patent koji bi potvrdio originalnost i delotvornost razvijenog koncepta ishrane. U julu 2022. godine dobija patent za jedinstvenu dijetetsku kompoziciju u cilju redukovanja povećane telesne mase I prevencije hroničnih nezaraznih bolesti, zasnovanu na cikličnom rotiranju masti, proteina i ugljenih hidrata.
Patentni pronalazak bio je potvrda dugogodišnjem trudu i naporu da naučne činjenice, protkane empirijskim istraživanjem i praktičnim radom sa klijentima i pacijentima, pretoči u jedinstveni koncept Porastom broja zadovoljnih klijenata i porastom broja zainteresovanih da usvajaju stručna znanja principa zdrave ishrane, podstaklo nas je da stečeno iskustvo podelimo sa drugima. Škola ishrane AP je upravo upisala 6. Generaciju polaznika, kojih sada ima preko 100 iz celog sveta, jer je omogućen savremen pristup obrazovanju po hibridnom modelu, uživo nastava uz mogućnost online praćenja preko online platforme, uz optimalne uslove za usvajanje znanja i veština. Vođena čuvenom Zmajevom izrekom „Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“, odlučila je da podeli svoje znanje, iskustvo, kao i strast prema svojoj profesiji i zdravim navikama. Tako je nastala knjiga “Ključ zdravlja”. Knjiga nudi zdrave recepte, kao i rešenje kako da usvojite i istrajete na putu zdravlja.
Knjiga je jako lepo prihvaćena od strane čitalaca i stručne javnosti, te je predstavljana i na akademskom nivou. Godinama unazad Ana posećuje nacionalne i internacionalne stručne i naučne skupove nutricionista, farmaceuta i lekara, učestvuje u njima, odakle nosi brojna priznanja, diplome i sertifikate. Pored toga, prati savremena tehnološka postignuća u oblasti medicine i s ponosom predstavlja čuvenu SECA vagu (višestruko nagradjivana, precizna i najsavremenija vaga), koju je imala ne samo prva u Srbiji, već i na Balkanu.

Članica je Prvog kluba ženai poslanica Nacionalne konferencije ženske parlamentarne mreže i zalaže se za rodnu ravnopravnost žena. Voli putovanja, egzotične destinacije, arhitekturu i posetu muzejima. Veruje da se do uspeha na neki način dolazi I preko stomaka, čuvar je našeg imuniteta, pa i sama pazi šta jede. Za praznike jede tradicionalnu srpsku kuhinju, dok na putovanjima uživa u degustaciji specijaliteta raznih kuhinja. Rekreativno se bavi sportom, uživa u skijanju, voli ronjenje, brzi hod, pilates i plivanje. Ponosna je majka petnaestogodišnje ćerke Ine, koja mami daje motivaciju za nove radne pobede, a posebno uživa u ulozi tetke malene Alene. Razlog uspeha vidi u dobrom
vaspitanju, velikom radu, trudu i posebno radu na sebi.

@2023 Udruženje SMA Srbija. All Rights Reserved.