O konferenciji

Druga godišnja regionalna konferencija udruženja „SMA Srbija“ predstavljaće spoj korisnih informacija, revolucionarnih pomaka u medicini i i prezentovanje različitih pristupa u lečenju obolelih od spinalne mišićne atrofije (SMA).
Na ovogodišnjoj konferenciji govorićemo o terapijskim opcijama kao i njihovim benefitima, studijama, podacima iz stvarnog života, očekivanjima od terapija, neonatalnom skrinigu i značaju multidisciplinarnog tima u lečenju pacijenata.
Interpretiraće se i o osnovnim životnim potrebama poput pravilne ishrane (nutricionizma), relevantnosti fizikalne terapije i planiranju porodice i produktivnog života.
Održavanjem konferencije o spinalnoj mišićnoj atrofiji, pokušaćemo da obolelima ukažemo na aktuelne naučne i medicinske razvitke u svetu koje bi trebalo implementirati i u Srbiji.
Poučeni iskustvom da se znanje i korisne informacije najbolje dele spajanjem eksperata iz različitih zemalja na jednom mestu, pozivamo vas proširite svoje vidike i upijete napredna naučna saznanja tokom dvodnevnog trajanja predstojeće konferencije „Multidisciplinarni pristup u lečenju obolelih od SMA – SNAGA TIMA!“.

@2023 Udruženje SMA Srbija. All Rights Reserved.